PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

Ciprusra készülve.

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

A Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központban június 30-án kezdte meg felkészülését az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus − UNFICYP) Magyar Kontingens szeptemberi váltásának állománya. A kiképzési rendezvény 2014. július 14-től nemzetközi jelleget ölt, ugyanis ekkor csatlakozik a felkészítéshez a Magyar Kontingens részét képező szerb váltóállomány.

Második hete készül a missziós feladataira az UNFICYP Magyar Kontingens váltóállománya Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A tervek szerint az állomány szeptember közepén - két váltásban - utazik Ciprusra. A magyar kontingens zöme az 1974 óta kettéosztott sziget ENSZ ütközőzónájának 4. szektorában lát el szolgálatot szlovák, szerb, horvát és ukrán katonákkal közösen.

A felkészülő állománya június 09-én pisztollyal és gépkarabéllyal hajtotta végre az 1-2. számú békeműveleti lőgyakorlatot. Ezen lőgyakorlatok alapvető célja, hogy felkészítse a béketámogató műveletekbe készülő katonákat a fegyverrel megoldandó feladatok eredményes végrehajtására, lehetőleg emberi élet kioltása nélkül.

A négyhetes missziós felkészítés már a feléhez közeledik. Kovács Imre alezredes az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Művelettámogató Zászlóalj parancsnoka - az UNFICYP Magyar Kontingens következő tervezett parancsnoka - elmondta:

„Habár az állomány számos helyőrségből, különböző alakulatoktól és eltérő szakmai háttérrel érkezett, a felkészítés során képessé válnak a hatékony közös munkavégzésre. Vannak közöttük 2-3 missziót megjárt, „rutinos” békefenntartó katonák, akik tapasztalataikkal tudják segíteni a felkészítést és olyanok is, akik számára ez lesz az első missziós kihívás.”

Július 21−24. között - utolsó erőpróbaként - a magyar és szerb katonákból álló alegység az MH BHK táborfalvai gyakorlótéren hajtja végre felkészítés zárógyakorlatát, melynek legfontosabb céljai között szerepel az állomány elméleti és gyakorlati felkészültségének felmérése, valamint a nemzetközi állomány összekovácsolása.

Bojtos Tibor tzls.


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.