PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

Alaptanfolyammal kezdődött az ősz a Béketámogatóknál

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

2014. augusztus 25-én kezdődött a Missziós Törzstiszti Alaptanfolyam (MTA) az MH Béketámogató Kiképző Központban, Szolnokon.

A tizenöt alakulattól érkező résztvevők, akiknek nincs még nemzetközi missziós törzstiszti/altiszti tapasztalata, az alaptanfolyamon megismerkedhetnek az alapvető törzstiszti-, altiszti feladatokkal és elsajátíthatják azokat az alapkészségeket és képességeket, melyek elengedhetetlenek a tervezett külszolgálat eredményes végrehajtásához.

Hogy mire is kell képesnek lenniük? Az alaptanfolyam egy komplex, széles spektrumot lefedő alapképzés, melynek célja a Magyar Honvédség Egyesített Balkáni Hadszíntér egyéni törzsbeosztásaiba tervezett állomány felkészítése.

A résztvevőknek képesnek kell lenniük Béketámogató Műveletek parancsnokságain, nemzetközi törzsekben beosztás ellátására. A megismert műveleti eljárások tervezésére és alkalmazására, a két és több- oldalú nemzetközi egyezmények betartásának ellenőrzésére. Az egyezményekben lefektetett szabályok megszegésének megfigyelésére és kivizsgálására, valamint a feltárt problémákban érdekelt felek közötti közvetítésre, tárgyalások megszervezésére, angol nyelvű eligazítások és előadások megtartására. Hogy ezt megtehessék, ismerniük kell a nemzetközi hadijog érvényben lévő szabályait, el kell, hogy sajátítsák a saját harcképességük hadszíntéren való megóvását és fenntartását.

Az egyéni felkészülésnek ugyancsak része az egészségügyi kiképzés, az ön- és kölcsönös segítségnyújtás, lövések, robbanások, közlekedési balesetek által okozott sérülések ellátása a rendszeresített egyéni egészségügyi felszerelések használatával. Tisztában kell lenniük a műveleti területre jellemző járványügyi helyzettel és az éghajlati sajátosságokkal járó kockázatokkal is.

A kiképzés alatt kerül sor az állomány pszichológiai felkészítésére, melynek során megtanulják azokat a technikákat, amellyel a külszolgálat során keletkező stresszhelyzetet kezelni tudják.  

            A sikeresen elvégzett Missziós Törzstiszti Alaptanfolyam egyfajta „belépő” az azt követő Missziós Törzstiszti Célfelkészítésre, melyre 2014. szeptember 8. – 12. között kerül sor ugyancsak Szolnokon az MH Béketámogató Kiképző Központban.

 

Bába Melinda


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.