PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

Ciprusra készülve

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

A szolnoki Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) 2016. január 18-án kezdte meg négy hetes felkészülését az a 41 fő, aki az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus – UNFICYP) Magyar Kontingens 39. váltóállományát adja.

 A felkészülők több mint fele, 24 fő már január 04-e óta a Kiképző Központban tartózkodik, ahol részükre angol nyelvi felkészítés került teljesítésre az MH BTKK nyelvtanári állományának közreműködésével. A ciprusi felkészítéssel párhuzamosan kezdődött meg az Európai Unió Grúziai Megfigyelő Misszió (EUMM Grúzia) váltó állományának felkészítése is, amely – a humán és anyagi erőforrások gazdaságos felhasználása érdekében - részeiben ráépül a ciprusi felkészítés egyes tárgyköreire.

A felkészítés első két hetében az állomány részére elméleti foglalkozások kerülnek levezetésre, úgymint hadszíntér ismeretek, térképészeti és katonaföldrajzi ismeretek, nemzetközi hadijog ismeretek, híradóképzés.

A kiképzendők január 21-én pisztollyal és gépkarabéllyal végrehajtották az 1-2 számú békeműveleti lőgyakorlatokat. Ezen lőgyakorlat célja, hogy felkészítse a béketámogató műveletekbe készülő katonákat a fegyverrel megoldandó feladatok eredményes végrehajtására, lehetőleg emberi élet kioltása nélkül.

 

A kiképzési rendezvény 2016. február 02.-től nemzetközivé válik, ugyanis a felkészítéshez hat fő szerb katona csatlakozik, akik a Magyar Kontingens márciusi váltóállományával teljesítenek majd szolgálatot. A szerb állomány részére többek között hadszíntér ismereti, híradó- és járőrfoglalkozások kerülnek levezetésre angol nyelven. Ezzel egy időben külön felkészítésen vesznek részt a Katonai Rendész Egységbe (Force Military Police Unit, FMPU) készülők, akiknek a felkészítését és a speciális jogrend szerinti jövőbeni feladat ellátását egy - jelenleg is Cipruson szolgáló - brit katonai rendőr segíti majd.

         A magyar és szerb katonákból álló alegység – 2016. február 8-11. között – a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ táborfalvi gyakorlóterén hajtja végre a felkészítés zárógyakorlatát.


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.