PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

Célfelkészítésen

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

2015. szeptember 07-én három hadszíntérre, több misszióba készülő állomány tisztjei, altisztjei kezdték meg egyhetes Missziós Törzstiszti Célfelkészítésüket a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központban.

 

Az egy hetes kiképzés az állomány részére misszió-orientált, hadszíntér-specifikus célfelkészítést nyújt, mely során számos olyan területet érintettek, mint az adott régió katonaföldrajza, a területen gyakorolt vallások ismerete, a kulturális különbségek ismerete és a műveleti területen előforduló esetleges kockázatok és veszélyek kezelése.

A Kiképző Központ által összeállított felkészítés feladatai között szerepelt a békeműveleti lőgyakorlat végrehajtása, ami alapkövetelmény minden misszióba készülő katona részére a beosztáshoz rendszeresített fegyverzettel, pisztollyal és gépkarabéllyal. Ezen lőgyakorlatok célja, hogy a béketámogató műveletekbe tervezett katonákat felkészítsék a fegyverrel megoldandó feladatok eredményes végrehajtására.

Az célfelkészítések során első alkalommal került sor tűzoltási gyakorlatra, ahol a felkészülők valós körülmények között frissíthették fel ismereteiket, hogyan is kell a tűzoltó készülékeket alkalmazni.

 

 

 

 

A hét második felében már a konkrét beosztásokra történő felkészítés keretében, az állomány találkozik a hadszínterekről frissen hazatért, korábban azonos beosztásban szolgálatot teljesített állománnyal, akik a várható feladataikról naprakész információkat adnak át számukra.

 

Immár hagyományosnak mondható az élő videó konferenciás kapcsolatfelvétel, mely a hadműveleti területen szolgálókkal való közvetlen információ cserét teszi lehetővé annak érdekében, hogy a felkészülők még pontosabb ismeretekkel, kérdéseikre - válaszokkal gazdagodjanak a felkészítés ideje alatt.

A felkészítés zárónapján vám–, pénzügyi–, biztosítási és média ismereti foglalkozások kerülnek levezetésre, majd tapasztalat-feldolgozás zárja a felkészítést, ami visszajelzést ad a felkészülők irányából a képzés alkalmazhatóságát illetően és egyben a felkészítések fejlesztéséhez is alapul szolgál.


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.