PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

Ciprusra készülve....

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

Harmadik hetéhez érkezett az MH Béketámogató Kiképző Központban 2015. június 22.-én kezdődött ENSZ ciprusi Békefenntartó Misszió (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus − UNFICYP) Magyar Kontingens 38. váltásának felkészítése.

A kiképzési rendezvény nemzetközivé vált, miután a magyar felkészülőkhöz csatlakozott a Kontingens részét képező szerb váltóállomány - hat fővel – egészen a zárógyakorlat végéig. A szerb katonák az elméleti felkészítés egy hete alatt átfogó képet kapnak az ENSZ békeműveleti tevékenységéről, a ciprusi konfliktus történelmi és politikai hátteréről, a misszió mandátumáról, felépítéséről, valamint a 4. szektor feladatrendszeréről. A programban szerepel még a rádió hírváltás, tárgyalástechnikai és médiatréning is, természetesen mindez angol nyelven.

        

Az elmúlt felkészítésekhez hasonlóan a Kiképző Központ munkáját segítette a Cipruson szolgálatot ellátó Katonai Rendőr Egységtől (Force Military Police Unit, FMPU) érkező Robert Morris őrmester. Segítségével a felkészülő állomány a legfrissebb információkhoz juthat hozzá, ami jelentősen megkönnyítheti a felkészülőknek a későbbi beilleszkedést, a feladatok átvételének gördülékenyebbé tételét.

         Az UNFICYP 38. váltására felkészülő állományát 2015. július 7.-én meglátogatta Kristin Lund vezérőrnagy a ciprusi katonai erők parancsnoka (UNFICYP Force Commander), aki 2014. augusztusától látja el a parancsnoki teendőket Cipruson. 

A látogatáson a vezérőrnagy asszony átfogó képet kapott a Kiképző Központ tevékenységéről, a nemzeti és nemzetközi felkészítési feladatairól. Megtekintette a külszolgálatra felkészülő állományt, amint a műveleti területen történő feladat végrehajtásához szükséges eljárásokat - úgymint a tömegellenőrzés, járőrtevékenység, valamint a megfigyelői feladatokat - begyakorolták.

A törzstiszti állomány felkészítésének keretén belül megtekintette a tárgyalástechnikai tréninget is, és kérdéseket tett fel a szerb állomány, a katonai rendőr beosztásba készülők és a felkészítők részére egyaránt a kiképzéssel és korábbi missziós tapasztalataikkal kapcsolatban.

Az UNFICYP 38. váltás zárógyakorlatára 2015. július 13.-16. között kerül sor az MH BHK táborfalvi gyakorlóterén. A zárógyakorlat célja, hogy a felkészülő állomány felmérésre kerüljön, illetve számot adjon tudásáról, felkészültségéről az elmúlt 3 hét során elsajátított elméleti tananyagból és gyakorlati fogásokból. 


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.