PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

Fáradhatatlanul – avagy elkezdődtek a nemzeti külszolgálati felkészítések Szolnokon

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

Az Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) a XXIX. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (IMOC) sikeres befejezését követően már a békeműveleti felkészítéseké a főszerep.

A szolnoki Kiképző Központban 2015. június 22.-től több műveleti területre, öt misszióba készülő állomány felkészítése kezdődött meg. A legnagyobb létszámmal - 46 fővel - az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus – UNFICYP) Magyar Kontingens 38. váltása kezdte meg a négy hetes kiképzést.

Ezzel párhuzamosan kezdődött és egy hétig tart négy kisebb létszámú felkészítés, az ENSZ Nyugat-Szaharai Választásokat Ellenőrző Misszió (MINURSO) valamint három - az Európai Unió által vezetett misszió – az Európai Unió Grúziai Megfigyelő Misszió (EUMM Grúzia), az Európai Unió Mali Kiképző Művelet (EUTM MALI) és az Európai Unió Szomáliai Kiképző Műveletébe (EUTM Szomália) tervezett váltó állomány felkészítése.  

 

 

 A négy (MINURSO, EUMM Grúzia, EUTM MALI, EUTM Szomália) felkészítés állománya részére hadszíntér ismereti foglakozások keretében – többek között - katonaföldrajzi, vallásismereti, kulturális ismeretek, egészségügyi kiképzés foglalkozások kerülnek megtartásra.

Az UNFICYP-38 misszióba tervezett katonák, jóval hosszabb négy hetes felkészítésen vesznek részt a Kiképző Központban. A felkészítés első két hetében az állomány részére elméleti foglalkozások kerülnek levezetésre, úgymint hadszíntér ismeretek, térképészeti és katonaföldrajzi ismeretek, híradóképzés.

A Ciprusra, Maliba és Szomáliába induló állomány felkészítésének szerves részét képezi az 1-2. számú békeműveleti lőgyakorlat. Ezen lőgyakorlatok célja, hogy felkészítse a béketámogató műveletekbe tervezett katonákat a fegyverrel megoldandó feladatok eredményes végrehajtására. A MINURSO misszióba és a Grúziába készülő állomány fegyver nélkül látja el missziós feladatait.

Az UNFICYP felkészítés 2015. július 06- tól nemzetközivé válik, ekkor csatlakozik a felkészítéshez a Magyar Kontingens szeptemberi váltó állományával majdan együtt szolgáló 6 fő szerb nemzetiségű katona.

         A ciprusi felkészítés 2015. július 13 -16.-a között egy zárógyakorlattal zárul majd a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ táborfalvi bázisán.

Bába Melinda


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.