PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

XXIX. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

2015. június 01.–én kezdődik és három hétig tart a XXIX. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (IMOC) a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban.

A tanfolyam 25 hallgatója közül 14 fő külföldi, akik nyolc országból érkeztek (Egyiptom, Spanyolország, Ausztria, Németország, Szerbia, Izrael, Kanada, Türkmenisztán), hogy részt vegyenek a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő népszerűségnek örvendő tanfolyamon. A siker fokmérője a kibocsátott hallgatók tudása, az őket küldő országok elismerése, valamint a pályázatra jelentkező külföldi és magyar hallgatók tanfolyamról-tanfolyamra egyre növekvő száma.

A Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam az ENSZ Békeműveleti Főosztály (UN DPKO) által elismert, akkreditált kiképzési rendezvény, amely minden tekintetben megfelel az ENSZ által támasztott szigorú kiképzési normáknak és követelményeknek.

A tanfolyam első hetében elsősorban elméleti foglakozások kerülnek levezetésre, amelyek megfelelő alapot biztosítanak a későbbi – egyre nehezebb és komplexebb – gyakorlati feladatok és foglakozások sikeres végrehajtásához. A hallgatók megismerkednek többek között az ENSZ békefenntartó tevékenységének alapjaival, a missziók megalakulásának, létrehozásának folyamatával és a békefenntartó műveletekben résztvevő különböző szervezetek feladatrendszerével. A megfigyelői tevékenységhez kapcsolódóan levezetésre kerülnek a járőrözéssel, kivizsgálással, információgyűjtéssel és egyéb specifikus területekkel foglakozó előadások. A katonai megfigyelők fegyvertelen volta miatt kiemelt figyelmet kap a tárgyalástechnika és a tolmácskezelés elmélete és gyakorlata is, valamint a kulturális különbségek kezelése.     

A gyakorlati foglalkozások sorában található angol-nyelvű rádió híradás, megfigyelőpont üzemeltetése, aknaismereti foglalkozás, szituációs tréning, komplex járőrgyakorlat Egerbakta térségében, helikopteres légi-felderítés a szolnoki MH 86. Szolnok Helikopter Bázis együttműködésével a környékbeli települések felett.

 

A tanfolyam végén a hallgatók egy valósághű, életszerű „forgatókönyv” alapján végrehajtott zárógyakorlat keretében adnak számot a megszerzett tudásukról, és itt bizonyíthatják be rátermettségüket.

A tanfolyam nemzetközi jellegét nemcsak a hallgatói állomány, de az oktatói csoport összetétele is jól demonstrálja. Az állandó oktatói csoportban a magyar kiképzők mellett finn, horvát, német és szerb instruktorok is átadják a világ számos pontján az ENSZ égisze alatt megszerzett tudásukat a tanfolyam során egyre inkább összeforrott csoportoknak, „Team”-eknek.  

A Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam képzésének célja, hogy olyan leendő ENSZ- megfigyelők kerüljenek ki a különböző missziókba, akik professzionális módon el tudják látni békefenntartói feladataikat


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.