PSTC

Hírek
Alakulat
 • Köszöntő
 • BTKK története
 • Feladatok
 • Szervezet
 • Helyörség
 • Kapacitás
 • Közérdekű adatok
Videótár
Galéria
Letöltések
Kapcsolat
Archívum
Tanulmányok
Dokumentumok
International Military Observer Course
 • Course description
 • Course specification
 • IMOC Gallery


TÉMAGYŰJTŐ

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI
Don-kanyar megemlékezés a KFOR-ban
Karácsonykor Koszovóban
Meggyújtották a reménység gyertyáját
Közös adventi koncert katonáknak és civileknek
Mozgáskorlátozottak kapták a Református Szeretetszolgálat újabb adományát Koszovóban
A Nagy Háború és emlékezete - Tudományos konferencia Debrecenben
„A szívükben a keresztyén erkölcsi értékrend szerint élnek” - Beszélgetés Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspökkel
Koszovói családokon segítettek
A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Ünnep Koszovóban
Református kitüntetettek
Több mint háromszáz magyar katona indul Koszovóba
Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
Egyházak a háborúk viharaiban - A MELTE és az EME 2014. évi vándorgyűlése és tudományos konferenciája
Egy emlékkereszt újraszentelése

 ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. október  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


     
         
 
 
         
     
         
 
 

Kiképző Központok parancsnokainak találkozása

Cimkefelhő:
Startlap megosztás

2014. október 01-03. között a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) tett látogatást a Finn Fegyveres Erők Nemzetközi Központjának (Finnish Defence Forces International Centre, FINCENT) parancsnoka Timo HÄMÄLÄINEN alezredes.

A két kiképző központ között a nemzetközi oktatócsere program keretén belül hosszú időre nyúlik vissza a napjainkig kiváló kapcsolat. A Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamok történetében ez idáig tíz alkalommal vett részt a tanfolyamokon finn oktató. Hallgatókat viszont első alkalommal a 2014. szeptember-október során megrendezett XXVIII. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamra küldött a partner ország.

A FINCENT parancsnokát 2013-ban nevezték ki jelenlegi beosztásába és azóta először járt a szolnoki kiképző központban. Az itt tartózkodása folyamán Apáti Zoltán ezredes az MH BTKK parancsnoka tájékoztatta a kiképző központ tevékenységéről és bemutatta a jelenleg folyó nemzetközi tanfolyam oktatási tematikáját. HÄMÄLÄINEN alezredes ugyancsak szólt az általa vezetett szervezet tevékenységéről, tanfolyamairól és feladatairól. Az intézmények feladatainak kölcsönös bemutatását követően a parancsnokok megvizsgálták a jövőbeni együttműködési lehetőségeket és azokat a területeket, melyeken a közös munkát bővíteni lehet.

A látogatás második napján, a tanfolyam hallgatói Egerbaktán hajtottak végre komplex járőrgyakorlatot, melyet a kiképző központok parancsnokai közösen meglátogattak és testközelből – a beállított szituációk helyszínein – győződtek meg a hallgatók tevékenységéről, felkészültségéről.

 

Pénteken a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, szárazföldi haderőnem főnöke Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, Szolnokon a kiképző központban fogadta a FINCENT parancsnokát ahol számos szakmai kérdést tárgyaltak meg. A finn parancsnok elismerően szólt a látottakról és elmondta, hogy „Azért küldi ide a kiképzendő tisztjeit, mert a kiképzők jelentése és saját tapasztalata alapján is azt a magas színvonalú felkészítést látta, amelyet a saját központjában is elvár. Ha ez nem így lenne, nem küldene ide hallgatókat.”   


  © 2010. MH Béketámogató Kiképző Központ.